dilluns, 28 de gener del 2013

Ens visita l'autor de Crim de Germania

 L'escriptor valencià Josep Lozano va visitar l'IES Almussafes el passat 25 de gener. Aprofitant que l'alumnat de 2n de batxillerat havia llegit el seu llibre Crim de Germania, i gràcies a la col·laboració d'Edicions Bromera, Lozano va oferir un encontre amb els lectors que va servir perquè molts d'ells resolgueren alguns dubtes i curiositats que els havia provocat el text.

La trobada va ser molt enriquidora en la mesura que va donar una visió diferent del que sol ser el tractament i comentari dels llibres de lectura. L'autor va donar testimoni en primera persona de com es va produir la gestació de la novel·la pels volts de finals dels anys 70, de quines van ser les dificultats, en quina documentació es va basar, etc. A més, hi va haver un bon grapat de preguntes i reflexions per part de l'alumnat, la qual cosa demostrà la profunditat i intensitat amb què molta gent havia llegit el llibre.

dijous, 10 de gener del 2013

Comença a escriure amb microrelats

Una bona manera de llançar-se a escriure és redactant microrelats. I encara millor si el microrelat és inspirat per un dibuix o el teu microrelat t'inspira un dibuix. Un parell d'exemples que ens ha fet arribar el professor Enric Poblador.



Títol del dibuix: Antifaç de festa.

Tots estaven cantant i ballant en la festa, quan de repent es va sentir un crit ofegat que provenia del pis de dalt. Tot el món va callar i tots pujaren corrent a vore que havia passat. Quan entraren a l’habitació van vore el cadàver de l’alcalde del poble. Tot el món aterrat es preguntava què podria haver passat i qui el podria haver matat. De repent, algú va dir:
-       Mireu aquell antifaç, serà de l’autor del crim…
(Sara Alarcón Pérez. 1r ESO L)


Títol del dibuix: La mòmia.

Hi havia una vegada un arqueòleg que volia descobrir noves tombes.
Un dia va vore que a Egipte hi havia un moment del dia en el qual la piràmide i el sol feien una ombra amb la forma de R. Allà era la tomba de Ra. 
Volien descobrir el que passava però quan entraren a la piràmide s’equivocaren de camí i anaren a parar a un pou ple de taurons i mai més s’ha sabut d’ells. (Mar Benavent Grau. 1r ESO L)