dimarts, 17 de juny del 2014

TRES GUANYADORS LITERARIS

L'última setmana de classe i ens arriba una altra bona notícia que ens ompli d'orgull.

El passat abril tres alumnes de l'IES Almussafes s'animaren a participar en el 12é Premi "Vicent Andrés Estellés" (Poesia i narrativa curta en valencià) convocat per l'Ajuntament de Benimodo.
               --- I els tres han obtingut premi! ---

En la modalitat narrativa curta:

1r premi: Carmen Campo Lerma (1r batxillerat). Amb el relat "Sóc una princesa". 400 euros.

2n premi: Àlex Alòs Clérigues (1r batxillerat). Amb el relat "Pluja". 250 euros.

En la modalitat poesia:

2n premi: Ivan Girona Lozano (2n batxillerat). Amb el poema "Mort. Com ets?". 250 euros.

La satisfacció dels premiats va més enllà de la dotació econòmica per dos motius. El primer, perquè l'Ajuntament de Benimodo editarà un llibre que recollirà totes les narracions i poemes guanyadors. El segon, perquè en aquesta convocatòria hi ha hagut una alta participació: s'han presentat 110 treballs.

L'acte oficial de recollida dels premis se celebrarà la primera setmana de setembre de 2014, a Benimodo, i de segur que serà un moment de gran felicitat i satisfacció per als nostres estudiants.

Queda en evidència que hi ha entre els joves d'Almussafes alguns que tenen inquietuds literàries. Els animen a què continuen en aquest afany. I si volen presentar alguna producció pròpia a algun premi, els professors de l'Institut els podem informar i orientar. Ens teniu al vostre costat. 

Enhorabona als tres!
 

dilluns, 16 de juny del 2014

Hipsípila



El passat  dissabte 14 de juny es va celebrar la clausura del XVIII Festival Internacional de Teatre Grecoromà a Sagunt amb la representació de la tragèdia Hipsípila d'Eurípides

HIPSÍPILA es va estrenar l’any 407 a.c., però es va perdre amb el temps. Ara dos professors de grec, Miguel Navarro i Joaquín Pastor l’han rescatada i reconstruïda gràcies als fragments que es conserven en l’actualitat, i han aconseguit crear les parts que es van perdre, seguint l’estil d’Eurípides.
 
Finalment, després de dos anys de treball, la portaren a escena l’any passat.

El Grup de Teatre Grec Komos  amb la seva magnífica actuació ha fet realitat un somni: Interpretar una obra que fa 2.420 anys es va portar al teatre per primera vegada. 

Formen el grup més de 300 xics i xiques, alumnes dels instituts de València Vicenta Ferrer Escrivà i Districte Marítim, que han anat creixent i educant-se amb el teatre, portant a escena obres com Els Set contra Tebes, Medea, Hipòlit, Les Troianes, Èdip o Antígona entre d’altres. 

Amb aquesta obra, Hipsípila, han obtingut molts premis, com el Primer Premi Nacional Buero Vallejo de Teatre Jove i el del Concurs Nacional de Teatre Grecoromà del Ministeri d’Educació.