diumenge, 25 de novembre del 2007

Contra la violència de gènere

Dia 25 de novembre, dia internacional contra la violència cap a les dones.
Un bon nombre de professores i professors de l’IES d’Almussafes participen des del mes d’octubre en el Projecte RELACIONA, una iniciativa de l’Institut de la Dona del Ministeri de Treball i Assumptes Socials. L’objectiu d’aquest projecte és, per una banda, promoure la reflexió del professorat, mares i pares sobre la violència en els centres educatius i sobre la que s’exerceix, especialment, contra les dones, i, per altra banda, donar suport a accions adreçades a eliminar-la. En el marc d'aquest projecte, s'han fet sessions de treball entre el professorat de l'institut i s'han realitzat un parell de conferències en el Centre Cultural de la localitat impartides per especialistes en la matèria i per a tot el públic que ha volgut assistir.
Si avui fem una fullejada als periòdics, veurem que van plens de dades horribles i de narració de fets luctuosos recents. L'article de Rosa Vilalta i el poema "Vergonya" ens parlen d'un patiment, desgraciadament, inhumà.

12 comentaris:

ADM Rebomboris ha dit...

Estic totalment en contra de la violència de gènere i de qualsevol altre tipus de violència, fins i tot la dialèctica.

Neus ha dit...

Estic en contra de la violència de generes, però no sols amb la de genere, sino amb tota aquella violencia fisica o verbal que es porduisca sobre una altra persona o animal. La meua opinió és que si l'home està dotat amb la intel·ligencia es per a que la fatxa servir i no calga d'arrivar a la violència, és una forma molt primitiva de solucionar els conflictes.




Neus.

Anònim ha dit...

Jo tambe crec q estic en contra de la violència perque amb la violència de gènere no s'arregla res,és com si fóra el problema de dos animals.

Anònim ha dit...

Hola,
volia fer un comentari sobre la violència de genere, pense que és un tema cada vegada més preocupant,i l´hem vist tantes voltes en la televisió que ja estem aconstumbrats a sentir parlar d´aquesta noticia.La meua opinió és que tractem d´impedir aquest fet.

J.H.A

Anònim ha dit...

Parlant de la violència,hi ha molta gent que l'usa cada dia, es mès si no fos per la violència les coses ara no serien co son.En el cas de la violencia per motius indiscriminats estic totalment en contra.

Anònim ha dit...

Estic en contra de la violencia de genere. Me pareix que les persones que maltracten a una altra per raons de genere es degradable. Ixes persones necesiten un tractamen psicologic perque no estan be psicologicament.

lidia ha dit...

Jo també estic contra la violència de génere i contra totes les violéncies, perque lo unic que fan es crear mal ambient i per desgràcia ja son moltes persones les que continuen amb aixo, però que podriem fer per acabar amb açó? no soles és vagues, manifestacions, sentades... tenim que fer alguna altra cosa.

lidia ha dit...

Jo també estic en contra. Pero cada volta ni han més persones i no es soles fer manifestacions, vagues... que hi podem fer per evitar.ho?

Anònim ha dit...

Estic en contra de la violencia de genere me pareix fatal que un home o una dona es maltraten.Hi haurien que fer algo.

Anònim ha dit...

Estic en contra de la violencia de genere perque me pareix mal que una persona maltracte a una altra. A mes aquestes persones tindrien que comportarse com tal ja que amb la violencia no es resol res. Jo crec que aquestes persones se sentem inferiors a les altres i tenen ixe comportament perque si se sentiren de la mateixa forma no el farien res.
Cada vegada que veig un nou cas de violencia de genere me pose a pensar en que estaren fent mal per a que aquestes coses ocorreixen al mon. A on arriben amb aquestes maltractes?o lo que es pitjor, si ara pasa aixo i no el podem parar que pasara en el futur?

Anònim ha dit...

la violència de gènere es un abús dels drets d'una persona i per tant un delicte i estic totalment encontra

Anònim ha dit...

La violencia de gènere em pareix un greu problema i un tema molt seriós, per que encara que tot hi ha canviat molt i ara no maltracten tant, encara hi han homes que maltracten a les seues dones, tant física com sicològicament i crec que això deu d'acavar.
La veritat (com diu al poema) moltes persones pareixen tindre una familia normal i perfecte, encara que a vegades no és així i darrere de aquella perfecció s'amaga un dolor inmens.
Jo crec que a lo millor sentades , vagues, manifestacions ajuden, però no molt per que no es nota el resultat.
Moltes dones han sigut maltractades i matades i això deu d'acavar ja d'una volta.