dimecres, 12 de desembre del 2007

Quan el cervell nada en alcohol

Acabem de passar un pont i tenim les festes de Nadal a les portes.

Potser siga un bon moment per recordar un descobriment que ha fet enguany un dels principals centres investigadors valencians, el Centre d'Investigacions Príncep Felip (CIPF), ubicat al costat de l'Oceanogràfic, en el llit del riu Túria.

Un equip de científics d'aquest centre ha demostrat que el consum abusiu de l'alcohol de manera intermitent durant l'adolescència, com ocorre entre alguns joves els caps de setmana, està associat a la mort neuronal i a l'aparició de dificultats en els processos cognitius i d'aprenentatge. D'aquest descobriment s'han fet ressó un gran nombre de publicacions:

Si te pasas, no te acuerdas (ABC)

El Consell alerta del peligro de consumo elevado de alcohol en los jóvenes (Las Provincias)

Un test prueba que el consumo intermitente de alcohol afecta a las neuronas de los jóvenes (El Mundo)

El tema de l'alcohol i les drogodependències preocupa. Preocupa als pares i mares, preocupa als professors i preocupa (o hauria de preocupar) als joves. En aquest cas, més val prevenir que curar. És per això que a l'institut, durant el mes de novembre, s'han fet reunions-conferències (impartides per un especialista) als diversos grups d'alumnes per tal d'informar sobre els efectes nocius associats al consum de drogues i alcohol.

Després d'açò només queda dir que mal per a qui enganya, però mal, també, per a qui es deixa enganyar.

2 comentaris:

Neus ha dit...

Està demostrat que el alcohol es perjudiciant per al cervell, i tambe està clar que els joves d'avuí en dia ho saben i tenen ben clares les seves conseqüencies.
Ara be, si algú hi vol consumir alcohol amb abus, l'unic que podem fer es informar-lo més sobre el que li pot passar, i despres eixa persona ja es lliure de fer el que hi crega convenient.
Una cosa un poc més precupant es que l'alcohol s'hi està venent a menors de edat hi no s'hi fa molt de cas, es una cosa que deuría de estar més supervisada, ja que molts d'aquestos adolocents, no saven el que es fan.




Neus.

Anònim ha dit...

El alcohol, com tots sabem, és una sustancia molt perdujicial, però pareix que molta gent a pesar de conéixer les seues conseqüencies, el consumeix.
Quan la gent onsumeix alcohol, no ha de pensar només en si mateix, sino també en la gent del seu voltant, per un lloc perque fa que altres consumisquen, i per una altra banda, perque pot ocasionar accidents a si mateix, a la gent que estima i a altres que ni coneix.
Però diguent no conseguim res, jo crec que si els pasara alguna cosa, ells apartarien el alcohol de la seua vida.