diumenge, 23 de novembre del 2008

Ens visita l'escriptora Gemma Pasqual


El 14 de novembre els alumnes de 3r d'ESO van tindre el plaer de rebre la visita de l'escriptora Gemma Pasqual i Escrivà.

Gemma Pasqual va nàixer a Almoines el 1967 i ha cursat estudis de Tècnica Superior en Administració d'Empreses a l'Escola d'Artesans. Actualment, es dedica tant al món de la programació (és analista de sistemes) com al de l'escriptura. En aquest àmbit ha guanyat nombrosos premis, com el premi Barcanova, el 2007, per l'obra Llàgrimes sobre Bagdad o el premi Benvingut Oliver de narrativa de Catarroja, 2007, per La mosca. Assetjament a les aules. Ara fa un mes que Gemma va rebre el Premi Mallorca de Creació Literària de narrativa juvenil amb l'obra E=mc2.


Altres títols de l'autora són: Marina (2001), Et recorde, Amanda (2002), Gènova, "città chius@" (2003), L'últim vaixell (2004), La Màgia del temps (2005), Quan deixàvem de ser infants. Vicent Andrés Estellés des del fons de la memòria (2005), La fàbrica (2006), Roger lo Pelat (2006), Anatomia d'un assassinat: El poder del ciment (2007).


Gemma Pasqual va saber connectar molt bé amb els estudiants de 3r d'ESO i aquests es mostraren molt satisfets per la llarga conversa que pogueren mantenir amb ella.

1 comentari:

Anònim ha dit...

GEMMA PASQUAL VE AL NOSTRE INSTITUT

L’autora del llibre de “La Mosca” va vindre al nostre institut per a fer-nos una xarrada sobre el seu començament en el món de la literatura, cosa que li va suposar deixar el seu vell treball d’informàtica.
Ens va explicar tots els premis que tenia i el llibre que pensava publicar el més aviat possible.
A mi m’agraden els plantejaments de Gemma, perquè, l’assetjament (buling), està ocurrent massa sovint als centres d’ensenyament, i els mestres es troben, de vegades impotents front aquest tipus de violència, i ella intenta donar a conéixer la problemàtica a fi de trobar unes solucions.


ÀNGEL FOLCH
3ºl