dijous, 16 d’abril del 2009

De pel·lícula (09.7). Entrevista amb el vampir

EUA, 1994
Direcció: Neil Jordan
Guió: Anne Rice
Repartiment: Tom Cruise, Brad Pitt, Kirsten Dunst, Christian Slater.

El guió d'aquesta pel·lícula és una adaptació del llibre Interview With the Vampire, d'Anne Rice.
Aquesta pel·lícula va ser un gran èxit en la seua estrena, tant per la aparició de l’estelar Tom Cruise, com per l'exitosa actuació del jove Brad Pitt, que va guanyar el MTV Movie Award 1995, per la millor actuació masculina, així com pel paper de la petita Kirsten Dunst, pel qual va ser nomenada als Globus d’Or amb tan sols 11 anys.
Per a aquesta producció els actors hagueren de passar moltes hores de maquillatge per tal d'adquirir la blancor de pell dels vampirs, col·locar-los canins punxeguts i lents de color.
La filmació tracta d’una entrevista en la que Louis de Pointe du Lac (Brad Pitt), conta la seva vida de vampir. L’eix central de l’història és la desesperació per no poder canviar, per haver d'assassinar per a sobreviure i com el protagonista busca trobar respostes comuns a tots els vampirs del món.
Aquesta pel·lícula de ficció i terror trobà el seu punt fort, que la fa diferent a les demés pel·lícules de vampirs, amb la diversitat dels personatges. Ja que cada un dels personatges respon a una personalitat completament diferent.
A més, odi, amor i compassió son presents durant tot el film.
A la banda sonora d’aquesta pel·lícula apareix una cançó dels mateixos Rolling Stones (Sympathy for the devil).

Són dues hores de pel·lícula en les quals no deixes de gaudir en cada fotograma, en cada diàleg i en cada intervenció dels actors fins al final.
M’encanta!
Neus Bartual 4tL