diumenge, 9 de febrer del 2014

Encontre amb l'escriptor Silvestre Vilaplana

Divendres passat, 7 de febrer, els estudiants de 1r de Batxillerat van rebre una xarrada de l'escriptor Silvestre Vilaplana. La seua visita ha sigut possible gràcies a la iniciativa "Autors a les Aules". Es tracta d'una modalitat del programa "Lletres a les Aules-Itineraris de Lectura" del Departament de Cultura de la Generalitat Catalana amb qui, fa uns mesos, el Departament de Valencià de l'IES d'Almussafes entrà en contacte per fer realitat aquesta trobada entre escriptor i lectors.

Tot i que el motiu de la seua visita era la lectura que hem fet del seu llibre Les cendres del cavaller (ed. Bromera), començà explicant-nos el procés que ell segueix en la construcció literària, i ens referí els esforços que suposa que t'agrade escriure i les satisfaccions que de tant en tant dóna. Més tard ens parlà de la novel·la que relata, a manera d'autobiografia, la vida de Joanot Martorell, autor de Tirant lo Blanc. El temps se'ns va tirar al damunt i, tot i que els assistents pogueren fer-li algunes preguntes, ens quedàrem amb ganes de més i amb el record d'un encontre amé, distés i interessantíssim.

Silvestre Vilaplana i Barnés ha conreat diversos gèneres, especialment la poesia i la novel·la, però també la narrativa infantil i juvenil, l'assaig i els guions televisius. Entre unes coses i altres ha publicat més de vint-i-quatre volums i ha rebut més d'una vintena de premis.