dimecres, 27 d’abril del 2016

Olimpíada Matemàtica i Proves Cangur 2016

Com cada curs, el nostre IES participa en diferents proves com som l'Olimpíada Matemàtica (convocada pel SEMCV) i les Proves Cangur (convocada per la SCM).
 

L'IES Almussafes participa amb 12 representants per a l'Olimpíada Matemàtica (2 de 1r d'ESO, 4 de 2n d'ESO, 2 de 3r d'ESO i 4 de 4t d'ESO). 

Els objectius de l'Olimpíada Matemàtica són:
•    Divulgació de les matemàtiques a través de la resolució de problemes.
•    Afavorir una actitud positiva cap a les matemàtiques entre l'alumnat i la societat en general.
•    Potenciar el gust per la resolució de problemes a través d’una activitat formativa, lúdica i creativa.
•    Desenvolupar capacitats d'intuïció, raonament, imaginació i deducció.
•    Fomentar la convivència, l'intercanvi d'idees i amistat entre estudiants i professorat.  


En el seu desenvolupament, l'Olimpíada consta de diverses fases: Comarcal, Provincial, Autonòmica i Nacional.
•  A la Fase Comarcal se seleccionaran 48 participants per nivell, que passaran a la Fase Provincial. La Fase Comarcal consistirà en dues proves: una prova de caràcter individual i una prova per equips.  Es va celebrar el passat dissabte 16 d'abril de 2016 a Algemesí (al Col·legi Maria Auxiliadora) i s'ha classificat la nostra alumna Carla Machí, de 4t d'ESO.
•    Una volta celebrada la Fase Comarcal, el Jurat designat per la SEMCV designarà entre tots els participants a les diferents Seus a 48 participants per nivell com a seleccionats per a participar en la Fase Provincial.
Desitgem molta sort a la que hi serà la nostra representant.



Com en altres anys, el nostre centre ha participat en una nova edició de la «Prova Cangur», que organitza la Societat Catalana de Matemàtiques amb la coordinació de la Comissió Cangur al País Valencià, de la qual formen part la Universitat Jaume I de Castelló, la Universitat Politècnica de València, la Universitat de València i la Universitat d'Alacant, així com la Societat d'Educació Matemàtica Al-Khwärizmï.

 

La prova va tindre lloc el 6 d'abril de 2016 i 69 dels nostres alumnes van participar resolent 30 problemes agrupats en tres nivells de dificultat (problemes de 3 punts, problemes de 4 punts, problemes de 5 punts). A hores d'ara encara no tenim els resultats.
 

  







Volem felicitar a tots els participants en les dues proves i agrair la seua magnífica actitud cap a les matemàtiques.



1 comentari:

Marisol ha dit...

Sempre és un plaer veure als nostres alumnes disfrutar de les matemàtiques . Felicite a tots els participants per el seu comportament i la seva participació.