dilluns, 4 de juliol del 2016

Informàtica: Visca el dibuix lliure! (2016)

El grup d'enguany -curs 2015/2016- de 4t d'ESO d'Informàtica de l'IES Almussafes continua amb la tradició de publicar les imatges creades amb Gimp i Inkscape, ferramentes de dibuix (mapa de bits i vectorial, respectivament, a l'abast també dels ordinadors amb Windows) de programari lliure. Gaudiu de la seua inspiració :-).
Premeu sobre la imatge i s'ampliarà.
Departament d'Informàtica

Adrián Jiménez Guisado (4t L)

"Y por fin habla!"
Dibuix de Inskcape
El personatge creat al dibuix és totalment fictici i qualsevol paregut amb la realitat és pura casualitat. M'he basat en que el meu company Ismael estava fent l'avatar d'un xic i vaig decidir fer el mateix però aquesta vegada amb una xica. La foto utilitzada al fons del dibuix és:
https://pixabay.com/es/noche-estrella-luna-barra-grande-913046/.

"Un kraken"
Dibuix de GIMP
Aquest dibuix no s'ha basat en res, simplement és un conjunt d'imatges superposades damunt d'una fotografia d'un llac per crear un paisatge diferent amb elements ficticis i sense molt de trellat. Les fotos utilitzades al fons del dibuix són:
https://www.flickr.com/photos/redeo/6555744745/in/gallery-flickr-72157649500597316/ https://ca.wikipedia.org/wiki/Usuari:Mcapdevila/Aviaci%C3%B3_militar#/media/File:Raptor_F-22_27th.jpg
https://pixabay.com/es/estrellas-3d-estalla-explosi%C3%B3n-1321033/
https://pixabay.com/es/pulpo-devilfish-octopod-vida-marina-146667/


Andrea Calatayud Lucas (4t L)

"Picasso in blue"
INKSCAPE
Per a fer aquest dibuix he tret idees de la meva imaginació, ja que no tenia una idea fixa sobre aquest dibuix, però mentre anava utilitzant ferramentes i anava modificant les figures el dibuix anava quedant cada volta millor. I d'aquesta manera, muntant figures, modificant-les (en grandària, color, ombra...) anava agafant forma el dibuix fins quedar-se d'aquesta manera definitivament. Per a aquest dibuix no he agafat ninguna foto de Internet perquè totes les figures que formen el dibuix son fetes per mi.





"Morsas en el lago"
GIMP
Per a aquest dibuix m'he inspirat principalment amb les idees dels meus companys Ismael, Sergio i Adrian. Ja que tots anàvem a fer una idea mes o menys pareguda en quant a la persona en que s'anàvem a inspirar. Jo buscant fotos i demanant permís al company que ix en la foto he fet un muntatge, provant coses fins que quedara el resultat que mes m'agradara, que al final s'ha quedat amb aquest resultat.

Els enllaços de les imatges son: - El xic es d'una foto que m'ha passat un company amb el seu permís. - La del paisatge: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Ushuaia_paisaje.jpg
La del veler: https://www.flickr.com/photos/azuaje/8496185402
La del avió: http://es.torange.biz/2868.html
La de la morsa: https://pixabay.com/en/walrus-odobenidae-odobenus-tusks-518220/

Ismael Ruiz Beltrán (4t L)

"Se busca"
M'he basat en un xic normal però li he afegit una jaqueta i uns pantalons de color rosa per animar un poc el personatge. 
Cartell ''Wanted'': https://pixabay.com/en/wanted-poster-wanted-poster-west-1081663/
Logo ''Extremoduro'': https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Extremoduro_logo.svg
 Logo ''Adidas'': https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/2/20/Adidas_Logo.svg/562px-Adidas_Logo.svg.png