divendres, 28 de març del 2008

La publicitat ens fa creure que...

... fumar i beure és guai.

Hi ha moltes maneres de vendre un producte, però la més maquiavèl·lica consisteix en fer-te creure que consumint aquell producte adquireixes uns valors (ser modern, atractiu, poderós...).

Facua-Consumidors en Acció és una organització que des de 1981 defensa els drets dels consumidors i que està atenta i preocupada per les males influències conductuals que pot tenir la publicitat actual. És per això que recentment va editar una guia adreçada als adolescents que porta per títol Publicitat d'alcohol i tabac.
I tu?, ets tan babau que et deixes influir per la publicitat?
Fumes? Prens begudes alcohòliques? T'ha incitat a fer-lo la publicitat o el "què diran" els amics i amigues si no ho fas?

8 comentaris:

Anònim ha dit...

A mi em pareix qué la publicitat ens afecta mólt encara qué siga bona o mala. Per qué hi ha mólta gent qué beu la publicitat.Espere qué molta gent no faga cas de fumar i veure alchol.Pero hia mólta gent qué fuma i veu la mitat de la població.A mi no em pareix be.Per aixo dic jo qué fumar i veure cada vegada hian més morts per aixo.Magradaria qué la gent no fumara ni vegera alchol.

Anònim ha dit...

Jo crec que és veritat, últimament la publicitat d'acohol i de tabac ha augmentat moltísim, sobretot de l'alcohol.
Les empreses que es dediquen a la fabricació d'aquestes begudes intenten potenciar les seues vendes amb la publicitat i ho aconsegueixen, ja que allí mostrem el producte d'una forma molt atractiva amb només lo bo que el producte ofereix (quasi sempre el sabor) d'una forma molt atractiva amb la que criden molt l'atenció, i no les causes que aques pot produïr als consumidors.
La veritat és que crec que aquests anuncis s'haurien d'eliminar per que sóm molt perillossos per a la gent, i sobretot pels més joves que encara no tenen clar el que volen.

Anònim ha dit...

A mi em pareix mólt fort que la gent es deixe influir per la publicitat.Com diu la notícia beure i fumar a la vegada per a ells es bo.Peró per a mí fumar i veure a la vegada el mólt mal la meua opnió es qué a la mateix temps que no fumen ni vegen i qué no se deixen influir per la publi citát.

Anònim ha dit...

Hola,

Pense que aquest tema cada dia és
més important perque molta gent es deixa influenciar per el que diran el meus amics o els companys.
Tenim que fer el que pensem que es correcte.

J.H.A

Anònim ha dit...

Jo estic en contra del tabac. Pense que es la pitjor adicció junt al alcohol que et pot passar en la vida perque a diferencia de altres esta a la vista de tots ja que pots veure cada dia a la televisió.
Primer que pense en aixó i que despres es posen a fer lleis.



MiiCaaa

Anònim ha dit...

Jo pense que el que et diuen els teus amics, no et te que influir gens a tu. Perque si tu no vols algo encara que teu diguen no heu fas o al menys jo. Eixa publicitat no tindria que existir perque afecta als adolesents.


Jose Mª

Anònim ha dit...

Personalment opine que la publicitat influeix molt en els joves, però tampoc significa que si veus un anunci d'una beguda alcohòlica te n'entren ganes de probarla, i en ningun anunci et diuen que amb el producte seras més popular.

Anònim ha dit...

La publicitat es allo amb lo que convivim tots els dies i cregues o no ens afecta hasta tal punt que inclos podriem tirarnos des d'un quart pis despres de prendre un got de quansevol beguda anergetica.
Fas tot aixo per què va aparéixer en un anunci i els xiquets menuts se'l creuen.