divendres, 13 de febrer del 2009

De pel·lícula (09.4). Titànic


Guió i direcció: James Cameron
Actors: Leonardo DiCaprio, Kate Winslet, Billy Zane, Kathy Bates, Frances Fisher, Bernard Hill, Jonathan Hyde, Danny Nucci, David Warner, Bill Paxton, Gloria Stuart, Victor Garber.
Banda sonora de la pel·lícula: Céline Dion.

Excel·lent pel·lícula, en la que James Cameron es va gastar quasi 200 millons de dòlars per tal que fóra una de les millors produccions cinematogràfiques de la història d'aquesta indústria.

La pel·lícula està ambientada en el primer (i últim) viatje que va realitzar el primer supertransatlàntic, el Titànic i ens mostra una història d'amor entre dos joves ben diferents: Jack és pobre i es guanya la vida amb els seus dibuixos mentre que Rose és una jove de família rica. La mare de Rose vol que es case amb un xic de la categoria que es mereix, però s’acaba decidint per Jack. La història s’acaba, ja ho sabeu!, quan el vaixell ensopega amb un iceberg.



Aquesta cinta va rebre 13 nominacions als Òscars, de les quals en va guanyar 11 (millor director, millor pel·lícula, millor actor...). Pense que no us podeu pedre aquesta pel·lícula ja que els guions, l’ambient de la pel·lícula, etc. són perfectes.
I què dir de la música? Ací teniu la lletra i la música de la pel·lícula.



Jesús Rosaleny (4t ESO L)