diumenge, 15 de febrer del 2009

TertúlIES Almussafes / 2. "Plagis", d'Urbà Lozano

El passat dimecres, 4 de febrer, ens vam reunir de vesprada per realitzar una tertúlia literària sobre el llibre Plagis, d’Urbà Lozano. Vam tindre la fortuna de poder comptar amb l’autor, guardonat, per aquest títol, amb el premi Ciutat de València 2007, i compartir amb ell les nostres percepcions com a lectores i lectors.
Van ser dues hores llargues de conversa que, certament, es van fer curtes.

Valoràrem l’originalitat de la història, sobretot pel fet de tractar-se d’una narració literària on la pròpia literatura, un original i un plagi, esdevenen fets substancials.

També ens va atraure el fet que el narrador, omniscient, d’una omnisciència impertinent, escodrinya els racons més amagats dels seus personatges.

Però sobretot vam volem destacar l’esforç lingüístic realitzat per l’autor perquè això li dóna a Plagis una personalitat pròpia.

Aprofitàrem l'ocasió per enregistrar la veu de l'autor, responent-nos a unes qüestions:

En els llibres que pugues publicar i escriure en un futur, continuaràs plagiant? (Prem "urba1" en el reproductor i espera un poc)

Què et resulta més gratificant, escriure un llibre o promocionar-lo entre els possibles lectors? (Prem "urba2")

Què t’aporta com a lector i com a escriptor l’assistència a tertúlies literàries? (Prem "urba3")







Si us ve de gust, ací podeu localitzar una entrevista que li van realitzar el 6 d'octubre de 2008 a la televisió CampusLink.

LA PROPERA TERTÚLIA es realitzarà la vesprada del dilluns 27 d’abril, a les 16.30h, a la Biblioteca de l’IES Almussafes.
Hi parlarem sobre literatura, com sempre, i sobre el llibre Quina lenta agonia, la dels ametlers perduts, de Toni Cucarella, editat per 3i4.
Per a aquesta tercera tertúlia es farà extensiva la convocatòria a tots els pares i mares d’alumnes i als estudiants de 1r i 2n de Batxillerat.

Podeu anar fent boca amb els enllaços següents:
Toni Cucarella (a l'AELC)
Cucarella. Toni Cucarella en roba de batalla (bloc de l'autor)
La Cuca Salamanduca (bloc de l'autor)
Toni Cucarella Edicions (bloc de l'autor)
Pere Calonge (parlant del llibre)

3 comentaris:

ginjol ha dit...

Molt "xulo", el post, amb tags inclosos.
Una abraçada-

Anònim ha dit...

He llegit Plagis i m'he rist molt. Una llastima que no sabera que venia a Almussafes! Em van donar el llibre en la presentació que va fer fa un mes i me'l vaig llegir en un dia, no podia parar ni de llegir ni de riure.

Xusa

Anònim ha dit...

Encara no he llegit el teu llibre, però la meva mare està encantada del llibre.