divendres, 21 de març del 2014

Dia Mundial de la Poesia (2014)

El millor per celebrar aquest dia és escoltar, magníficament recitat i acompanyat de bona música, un poema que parla de l'homenatge civil que fem la ciutadania als poetes quan els dediquem el nom d'alguns carrers dels nostres pobles.
Si a més d'escoltar el poema voleu llegir-lo, el trobareu dins el poemari Alehop!, publicat per l'editorial Germania. L'autor dels versos que porten per títol "Els carrers dels poetes" és el poeta Vicent Nàcher Ferrero. Un poeta que parla al lector de manera directa, sense contemplacions, amb complicitat i proximitat i carregat de sentiments, vitals i actuals, a més no poder.
Aquest llibre ha sigut lectura obligatòria per als estudiants de 4t d'ESO de l'IES Almussafes.
El que escolteu és un podcast elaborat per l'estudiant Maria Llàcer Llàcer, de 4t d'ESO L.



Música:
Renald de Matrexasse, "Neuf janvier", Ephémérides, janvier.
<www.jamendo.com/es/track/310710/neuf-janvier>

3 comentaris:

Vicent Nàcher ha dit...

M'he emocionat molt en escoltar el meu poema en la veu de Maria Llàcer Llàcer. Vosaltres, els alumnes de 4t d'ESO que heu llegit "Alehop!", li heu donat vida al llibre.
Moltes gràcies a totes i a tots.
Vicent Nàcher Ferrero

Pilar Nàcher ha dit...

Sóc Pilar Nàcher, germana del poeta que llegiu. M´ha emocionat escoltar de Maria Llacer les paraules que per primera vegada vaig escoltar al caliu de ma casa. Sempre és un goig saber que son reconegudes. Gràcies, com no, al vostre mestre per la seua gran sensibilitat.

Anònim ha dit...

Gent tan jove d'ací a la vora, amb aquesta sensibilitat poètica i tan desimbolta en les tics que li posa veu i música a un poema, el grava, el puja a la xarxa, hi publica una entrada al blog, l'enllaça... tot això, de fet, és poesia!
Personalment em va produir una grandíssima satisfacció gaudir de la presència de gent del vostre institut en la darrera presentació d'Alehop! a València.
Teniu la sort de formar-vos amb un professor extraordinari.
Donar-vos l'enhorabona i ànims alhora perquè continueu fent molt de rebombori poètic :)
Ximo.