diumenge, 13 de desembre del 2009

De pel·lícula. El show de Truman

EUA, 1998
Repartiment: Jim Carrey (Truman Burbank), Ed Harris (Christof), Laura Linney (Meryl Burbank), Noah Emmerich (Marlon), Natascha McElhone (Lauren Garland)
Director: Peter Weir
Guió: Andrew Niccol
Música: Burkhard Dallwitz
La història se situa al poble de Seahaven on viu Truman Burbank (Jim Carrey), un venedor d'assegurances que porta una vida normal i corrent. Viu feliçment casat amb la infermera Meryl Burbank. Però un dia alguns estranys successos comencen a alertar a Truman sobre el món que l'envolta. Durant la seua joventut, en la universitat, coneix a Lauren Garland (Natascha McElhone) de la qual se enamora, i ara apareix de nou per contar-li que tot el seu món és una gran mentida, que es tracta d'un programa de televisió vist a escala mundial. Després d'això, ella desapareix totalment. Poc a poc Truman comença a notar que alguna cosa passa al seu voltant. I és que des de que Truman va nàixer, tota la seua vida estava sent monitoritzada les 24 hores del dia i vivia en un poble artificial replet d'actors i càmeres. Els problemes comencen quan Truman decideix escapar d'aquell poble per esbrinar la veritat.



És, sense dubte, una història original que Peter Weir ha plasmat en la gran pantalla, gràcies a un gran guió i una meravellosa interpretació per part dels actors, en concret de Jim Carrey, que en aquesta ocasió té un paper molt més seriós i sentimental que en altres pel·lícules que ha protagonitzat, però que també li posa un toc divertit a aquesta dramàtica història. En resum, una gran pel·lícula, altament recomanable.
Adrian Cerveró Orero