dimarts, 6 d’abril del 2010

A qui enreden les xarxes socials?

Des de l'aparició recent de la web 2.0 s'ha generat molts espais de comunicació social amb unes possibilitats impensables anys enrere. Un dels fenòmens comunicatius d'actualitat és el Facebook, una xarxa social amb milions de persones subscrites.
Alguns vídeos de youtube ens expliquen les "bondats" (clica aquest enllaç). Però són molts més els vídeos que plantegen la teoria d'una gran conspiració que s'amaga darrere.El periòdic Levante-EMV publicava el divendres 19 de març la notícia següent: Un virus en Facebook amenaza con robar claves personales.

M. Carmen Escribà Rodrigo, de 4t M, ens ha fet arribar la reflexió següent:

Fa uns mesos vaig llegir una notícia en la qual es deia que una jove d’uns vint anys havia desaparegut en circumstàncies molt estranyes. La desaparició havia estat causada, suposadament, pel seu nuvi, un individu que havia conegut a través del Facebook.
És un exemple més del perill real que té parlar o quedar amb gent que no coneixem en persona, sinó sols a través de la xarxa. De vegades pots tindre sort i establir una bona relació amb ella, però pel contrari, i en la majoria de casos, pots eixir mal parat, tal i com li ha ocorregut a la jove desapareguda.
En la meua opinió crec que és millor relacionar-se amb gent del teu voltant, pròxima, coneguda. De vegades em pregunte… ¿per què molta gent prefereix relacionar-se amb persones més populars que els seus propis amics, si amb ells tenen una amistat segura i bona?

I tu, tens perfil en Facebook?
Després de vistos els dos vídeos i llegida la notícia, quina opinió tens? Expressa-la com a comentari a aquest article.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Hola, voldria felicitar-te pel teu article ja que has elegit molt bon tema per desenvolupar-lo.
Aquest és un tema que a mi em preocupa, perquè no tinc ni idea de com pot haver gent aixina pel món, gent que posa en perill alguna persona, gent que ataca a eixes persones...
Jo no tinc conter en facebook però conec a molta gent que en té i li agrada però no sap el perill que corre tinguent-lo.


Laura Liñana Bosch 4tA