diumenge, 11 de maig del 2014

Premi Baldiri Reixac 2014

La Fundació Lluís Carulla ha volgut premiar el treball que el professor Josep-Lluís Ribes Ros (del Departament de Valencià de l'IES Almussafes) va presentar amb el títol "Poesia i sentiment. Escriptura i dicció" a la XXXVI convocatòria dels Premis Baldiri Reixac.

Aquestos premis, que s'atorguen des de fa tan de temps (36 anys), són molt ben valorats en l'àmbit de l'educació i, a banda del reconeixement, són un estímul continu a la creativitat i a la qualitat pedagògica en les aules.

El material presentat al concurs és el recull organitzat del treball efectuat per alumnes de 4t d'ESO i de 1r de batxillerat en la matèria Valencià: Llengua i Literatura. Els estudiants de 4t d'ESO enregistraren la recitació de poemes del llibre Alehop!, del poeta Vicent Nàcher Ferrero (Editorial Germania) i els alumnes de batxillerat enregistraren uns textos d'assaig de producció pròpia. En tots dos casos, completaren els seus arxius de so (podcasts) afegint música de fons a la seua locució a través del programa Audacity (programari lliure). Música que, per altra banda, havia de poder-se usar atenent la llicència Creative Commons sota la qual estiguera disponible.


El treball es presentà en l'apartat "Premis als alumnes", on s'hi vol reconéixer l'alta qualitat de treballs escolars, siga quina siga la seua àrea de coneixement, fets en català i realitzats en equip per alumnes d'ensenyament no universitari. L'import del premi és una dotació de 700 euros que s'ha de destinar a materials adreçats a l'ensenyament-aprenentatge o a llibres en català en format digital o en paper. En el nostre cas, els materials que s'adquirisquen es destinaran a la biblioteca de l'IES Almussafes per tal que siguen de profit per a tota la comunitat educativa.

L'enhorabona a tots els estudiants de 4t d'ESO i de 1r de batxillerat que han participat en aquest treball conjunt que honra el nostre institut. El treball ben fet té premi!

3 comentaris:

Unknown ha dit...

Buen trabajo..Enhorabona a tots els estudiants i professorat!!

Anònim ha dit...

Moltes Felicitats a tots els que amb el seu treball donen a coneixer el nom del nostre centre

Anònim ha dit...

Muchas felicidades.J.L.Ribes y alumnos premiados . Me alegro de la recompensa obtenida por vuestro esfuerzo.Marisa P.