dilluns, 16 de juny del 2014

Hipsípila



El passat  dissabte 14 de juny es va celebrar la clausura del XVIII Festival Internacional de Teatre Grecoromà a Sagunt amb la representació de la tragèdia Hipsípila d'Eurípides

HIPSÍPILA es va estrenar l’any 407 a.c., però es va perdre amb el temps. Ara dos professors de grec, Miguel Navarro i Joaquín Pastor l’han rescatada i reconstruïda gràcies als fragments que es conserven en l’actualitat, i han aconseguit crear les parts que es van perdre, seguint l’estil d’Eurípides.
 
Finalment, després de dos anys de treball, la portaren a escena l’any passat.

El Grup de Teatre Grec Komos  amb la seva magnífica actuació ha fet realitat un somni: Interpretar una obra que fa 2.420 anys es va portar al teatre per primera vegada. 

Formen el grup més de 300 xics i xiques, alumnes dels instituts de València Vicenta Ferrer Escrivà i Districte Marítim, que han anat creixent i educant-se amb el teatre, portant a escena obres com Els Set contra Tebes, Medea, Hipòlit, Les Troianes, Èdip o Antígona entre d’altres. 

Amb aquesta obra, Hipsípila, han obtingut molts premis, com el Primer Premi Nacional Buero Vallejo de Teatre Jove i el del Concurs Nacional de Teatre Grecoromà del Ministeri d’Educació.