dilluns, 16 de desembre del 2019

Investigació d'un sistema de regulació i control intel·ligent

El 15 de març de 2019, la Fundació Bankia per la Formació Dual va concedir la beca Dualiza Bankia de 2019 a l'IES Almussafes, el qual, amb el suport de l'Ajuntament d'Almussafes, l'empresa Siemens i l'associació AVIA, ha pogut realitzar la Investigació d'un sistema de regulació i control intel·ligent i el seu pla de màrqueting associat.

Des del mes de setembre l'alumnat de primer i segon de Grau Mitjà de Gestió Administrativa de l'IES Almussafes ha elaborat el pla de màrqueting del sistema de regulació intel·ligent
que estan realitzant els seus companys de Mecatrònica Industrial. L’alumnat d’administratiu ha estat assessorat pel professorat del departament de l'institut i per Pablo Llopis, soci de la consultora Garrigós+Llopis.

Ha sigut una experiència molt interessant i enriquidora, perquè els ha donat l'oportunitat de veure casos reals del que s'imparteix en les classes teòriques i els ha apropat al món de l'empresa.

Pel que fa a la investigació sobre el sistema de regulació per intel·ligència artificial, està sent tot un èxit. Partint d'un model lineal estudiat per l'alumne Sergio Català durant el seu projecte final de cicle en el curs 2017-2018, es van crear dos simuladors d'aprenentatge per intel·ligència artificial, a càrrec dels projectes finals de cicle de Manuel Godoy i Bernat Núñez, durant el curs 2018-2019, amb Fernando Soler com a professor responsable d'aquests projectes. En ells es va demostrar que la suposició del model lineal de Sergio Catalá era factible a nivell industrial, almenys en teoria.
 
Actualment, els alumnes Rubén Espina, Álvaro Gil i Jonathan Sastre (segon de Grau Superior de Mecatrònica Industrial) estan construint la maqueta del depòsit amb el qual es provarà, en un equip real, que l'algorisme utilitzat en els models anteriors funciona en equips industrials. Per a això, i amb ajuda de la beca concedida per Bankia, l'IES Almussafes ha adquirit diversos materials, entre els quals destaquen un Siemens S7-1500 i dues pantalles HMI. S'espera que, per a l'estiu de 2020, s'haja pogut provar ja la viabilitat de l'algorisme en l'equip real.

*Aquest projecte s'ha realitzat amb el suport de Fundació Bankia per la formació Dual i l'Associació FP Empresa.