diumenge, 23 de febrer del 2020

Els cotxes a les ciutats

[Carta a Rebomboris]
Mar Beltran Colomer (4tESO M)

Les conseqüències de la contaminació es fan presents al nostre planeta i moltes persones actuen a consciència, però la gran majoria segueixen oblidant que aquest fet existeix, com si tan sols fora part d’una pel·lícula de ficció que veieren fa tres dies a casa dels amics. 

Diàriament, la gent continua utilitzant bosses de plàstic quan va a fer la compra, tira a terra residus quan la paperera es troba massa lluny o consumeix productes innecessàriament embolcallats amb excessives quantitats de plàstic. 

Aquestes coses tan normalitzades són quasi imperceptibles per a la gent que les realitza, però són accions fàcilment corregibles.

D’altra banda ens trobem amb l’excessiu ús que li donem als cotxes. Aquests són grans responsables de l’elevada contaminació que hi ha a les ciutats, per això és comprensible que en moltes d'elles hages de pagar per circular o fins i tot que estiga prohibit l’accés al centre amb un vehicle com el cotxe. Aquesta és una mesura que, en la meua opinió, i tenint en compte la quantitat de vehicles de residents i de turistes que circulen, hauria d’estar implementada a moltes altres ciutats, ja que ajudaria a reduir l’excés de contaminació. 

Però, que en pensen els més afectats? Doncs desplaçar-se per les zones restringides sense un vehicle propi sol ser una molèstia. Anar fins al treball, tornar a casa amb càrregues pesades o saber que no comptes amb un transport ràpid i eficaç en cas d’emergència és un fàstic, i, sense cap dubte, el teu cotxe és molt més còmode que el transport públic. Per aquestes raons no és d’estranyar que qui té la responsabilitat de prendre decisions s’ho pensen dues vegades abans d’aplicar aquesta mesura. Però, i si pensàrem que hem de triar entre caminar fins al supermercat o poder gaudir del nostre planeta per molt més temps? Doncs així és com hauríem de veure-ho.