dimarts, 18 de febrer del 2020

Visita a l'Espai Fuster i al modernisme de Sueca

El passat dimecres 12 de febrer, els alumnes de 4t d'ESO A, L i M participàrem en una activitat extraescolar que consistia en una visita guiada al Museu Joan Fuster de Sueca, dins l'Espai Fuster. Una manera pràctica d'aproximar-nos a una de les màximes figures del pensament europeu del segle XX que, des de Sueca i en valencià, fou (i és) respectat i admirat per la seua mestria, especialment, en l'assaig. 
 
Allà mateix, acabada la visita guiada, pujàrem a l'últim pis de l'edifici, on està ubicada l'Aula Didàctica de Cultura Contemporània, i vam treballar en el taller "Evolució en les formes
de comunicació: de les cartes al Whatsapp". 

 S'hi tractava de veure com ha evolucionat la comunicació des dels mitjans tradicionals com la carta, la postal i el telegrama, fins a les formes digitals i tecnològiques més novedoses (correu electrònic, Instagram i Whatsapp). Alhora, se'ns va posar en relleu la importància històrica, cultural i literària del fons epistolar de Joan Fuster (vora 22.000 cartes). 
 
Finalment, efectuàrem una activitat amb un component interessant de creació plàstica: elaborarem una postal que havíem de lliurar a un destinatari seguint uns passos establerts.
 
Posteriorment, eixírem de l'Espai Fuster i vam fer una visita guiada per la Ruta del Modernisme a Sueca (visitant algunes de les mostres arquitectòniques i artístiques d'aquest moviment que té la localitat), com el Casino de l'Ateneu Sueco del Socorro, alguns espais de l'Ajuntament i l'edifici de la Plaça, amb una estructura metàl·lica espectacular.