dissabte, 8 de maig del 2021

Èxit també en la final de l'Olimpíada de Valencià 2021

En l'anterior entrada al bloc referíem la participació de deu alumnes de l'IES
Almussafes en l'Olimpíada de Valencià 2021 i els bons resultats obtinguts per tots, però especialment per Marina Javaloyas i Elsa López, les quals obtingueren el primer lloc.

Ara toca parlar de la participació en la Fase Final de l'Olimpíada, celebrada el 8 de maig, on acudien només els i les estudiants guanyadores en les fases locals de la Universitat de València, de la Universitat Jaume I de Castelló de la Plana i de la Universitat d'Alacant. En total estaven convocats 14 estudiants.

Una vegada més tenim motiu d'alegria perquè la guanyadora per la Universitat de València ha sigut Elsa López San Fèlix. Així, al premi obtingut anteriorment, suma ara una ajuda econòmica de 250 € per a llibres i/o material d'estudi que es farà efectiva al llarg del primer curs dels seus estudis universitaris.

Cal destacar que la participació de Marina Javaloyas Iborra ha sigut, també, magnífica, enfrontant-se a la pressió que suposa ser la primera aspirant que intervenia.

La prova, de caràcter individual, ha consistit en una exposició oral breu (d'uns 5 minuts) a partir d'un text facilitat prèviament als participants. Enguany, el text era "Internet, els influencers i la normalització del català", de Clàudia Rius.

Després de 30 minuts de preparació, cada aspirant havia de fer un comentari del text davant una comissió avaluadora formada per tres membres, a la manera d'un tribunal.


Des de l'IES Almussafes animem els seus futurs alumnes de 1r i 2n de batxillerat perquè es preparen i es presenten a les futures convocatòries de les Olimpíades de Valencià.

Enhorabona a tots i totes les participants d'enguany i gràcies per la vostra valentia i saber!