diumenge, 2 de maig del 2021

Olímpiques en Valencià 2021

Una vegada més, hem participat en l'Olimpíada de Valencià que organitza la Universitat de València. El curs passat no es va realitzar a causa de la pandèmia; però enguany, sí. I a més, l'alumnat de l'IES Almussafes ha obtingut molt bon resultat. 

Les proves es van efectuar el dissabte 24 d'abril en la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació, a València. Acudírem amb cinc equips (cinc parelles). 10 alumnes de 1r i de 2n de batxillerat que voluntàriament havien decidit preparar-se i presentar-se. 

El premi és ben interessant: sis ajudes per a l'estudi, per valor de 1.000 euros cadascuna, per a cada alumne/a de les tres primeres parelles en la classificació final. Aquesta ajuda es farà efectiva quan l'alumne/a es matricule en un centre propi de la Universitat de València. A més del premi, participar-hi en l'Olimpíada és una experiència única i memorable.

El 30 d'abril, la Delegació d'Incorporació a la Universitat va fer públic els resultats:

1r premi: Marina Javaloyas Iborra i Elsa López San Fèlix.


 Menció honorífica: Alba Clérigues Malet i Ainhoa Serrano Jiménez.


Donem l'enhorabona a aquestes quatre estudiants de 2n de batxillerat i a les seues famílies. Així mateix, agraïm als 10 alumnes que ens han representat tot el seu esforç de preparació i la seua valentia.

Aquestos bons resultats se sumen als que obtinguérem en anteriors edicions de l'Olimpíada de Valencià.

Però el repte no ha acabat encara. Marina i Elsa participaran el 8 de maig en la fase final de l'Olimpíada. S'hi trobaran els finalistes de les Olimpíades de Valencià de la Universitat d'Alacant, de la Universitat Jaume I de Castelló i de la Universitat de València. En aquest cas, la prova és de caràcter individual. 

Desitgem a les nostres dues participants que la sort i la seua intel·ligència els acompanyen també en aquesta propera ocasió.