dijous, 15 de juliol del 2021

Finalistes en els Premis d'Investigació Jove 2021

El treball d'investigació titulat «L’educació afecta la salut dels estudiants?», elaborat per sis alumnes de 4t d'ESO del Projecte Interdisciplinari Oratòria i Debat Acadèmic, matèria impartida pel professor Josep Lluís Ribes Ros, ha quedat finalista en la tercera edició dels Premis d'Investigació Jove.

L'equip investigador que ha elaborat aquest treball està format per Laura Blanco Ortiz, Nerea Carreres Magraner, Paula Marí Ballester, Alba Muñoz Cano, Joana Salvador Alemany i Jordi Vila Alepuz.

La investigació ha partit de la inquietud d'aquests estudiants per conéixer més científicament el que intuïen, perquè ho viuen dia a dia: que l'activitat escolar pot tenir, en alguns casos, efectes importants sobre la salut dels aprenents. A banda de fer una recerca sobre evidències científiques, van elaborar un qüestionari anònim per a tot l'alumnat de 4t d'ESO i 2n de Batxillerat de l'IES Almussafes. D'aquesta manera podien contrastar el que deien els estudis externs consultats i les respostes donades per companyes i companys que es trobaven al final de l'etapa educativa d'ESO i de Batxillerat.

El resultat final, el treball escrit presentat, ha sigut reconegut com a finalista en la modalitat ESO amb un premi valorat en 100€ i un lot de llibres per al centre.

Els Premis d'Investigació Jove estan organitzats per la Federació d'Instituts d'Estudis del País Valencià (FedinesPV) i Escola Valenciana, i compta amb la col·laboració de Caixa Popular i de la Institució Alfons el Magnànim. La seua finalitat és fomentar l’esperit investigador de l’alumnat, la vinculació amb el territori i el foment de la llengua pròpia.

Vista la qualitat dels treballs guanyadors i finalistes, el jurat ha demanat a les entitats organitzadores la publicació dels treballs. 

El lliurament dels premis es farà després d'aquest estiu. La data i el lloc estan encara per determinar.

Enhorabona a Laura, Nerea, Paula, Alba, Joana i Jordi!

Enllaç a la nota de premsa de la Federació d'Instituts d'Estudis del PV.