dilluns, 9 de febrer del 2009

AUTODESTRUCCIÓ?

L'anunci que ara comentaré va cridar la meua atenció principalment pel seu contingut a simple vista. Ens trobem amb una comparació de les xemeneies de les indústries, que tiren milions de tones de gasos que són perjudicials per a l’atmosfera, amb dues cigarretes que, curiosament, fan el mateix efecte sobre els nostres pulmons.
Aquesta simple comparació ja ens dóna una idea del que pretén la publicitat, la seua finalitat principalment és persuadir a les persones per a què deixen de fumar el més aviat possible. L’eslògan “No more killing”, que vol dir “no més morts”, es troba reforçat per la frase que trobem a la part inferior esquerra “It is estimated that one person dies every 8 seconds from smoking, stop smoking now!”, que significa “S’estima que cada 8 segons mor una persona per fumar, deixa-ho ara!”. Amb aquestes frases fortes i mordaces, l’autor d’aquesta publicitat vol ajudar els fumadors a deixar el seu mal hàbit, i també vol recordar-nos, amb una imatge impactant, que no sols són ells els afectats pel tabac, sinó que també les persones que es troben al seu voltant, fumen indirectament i perjudiquen la seua salut.
A la imatge apreciem el fum que desprenen els anomenats “fumerals industrials”, que en aquest cas, és precisament el fum del tabac que conté aproximadament 400 gasos tòxics, que poden ser molt més perjudicials per als fumadors passius que per als fumadors actius. Amb aquesta xifra, ens podem fer una idea de perquè mor una persona cada 8 segons per culpa del tabac, ja no sols es troben en perill els fumadors, també les persones del seu voltant, aquells a qui estimen, mares, pares, fills, etc. Realment podem ser així d’egoistes i pensar sols a saciar el nostre vici? Lamentablement, sí. L’home de hui dia, després d’anys de descobriments i d’evolució, continua sent un animal que sols pensa a satisfer els seus vicis, sense pensar en les conseqüències, s’ha convertit en un ser capitalista i consumista compulsiu. On es troben els nostres principis? Sembla que amb el pas dels anys i dels segles, l’home sempre trobarà una manera d’autodestruir-se.

Yasmina Ammatuna (2n de batxillerat)