dilluns, 2 de febrer del 2009

PAU, vine a nosaltres!

El 1964, Llorenç Vidal (poeta, educador i pacifista), va idear la celebració del Dia Escolar de la No-violència i la Pau (DENIP) per fomentar l'educació en i per a la concòrdia, la tolerància, la solidaritat, el respecte als drets humans, la no violència i la pau.

En l'actualitat aquella iniciativa ha d'estar més viva que mai. Fins i tot, organitzacions com Intermón Oxfam ofereix propostes educatives per a treballar-les amb els alumnes.

La UNESCO, en la seua Constitució, diu: "Donat que les guerres naixen en la ment de les persones, és en la ment de les persones on han dirigir-se els baluards de la Pau".

I que diuen alguns alumnes de l'IES d'Almussafes:
  • M'agradaria a partir d'aquest dia poder anar a ma casa tranquil·lament, pensant que la gent ja no es mata entre si. (Pablo Humen)
  • Pense que seria millor que no hi haguera guerres, que s'alliberaren als segrestats de Colombia, que feren més escoles per als xiquets pobres, que no hi haguera treball infantil i que s'acabara tot tipus de violència. (Jessica Andrea Ramírez i Mishell Chasipanta)
  • A partir de hui podria desaparéixer la violència i la guerra i que en les notícies només es parlara de coses bones. Podríem tractar-nos entre nosaltres com a germans. (Tamara Méndez)
  • Potser que un dia com aquest servisca per a què els que han fet mal a algú pensen i diguen que d'ara endavant cal treballar per la pau. Podria deixar d'existir la violència de gènere, la violència contra menors, els abusos escolars. (Jorge Carles)
  • És trist que hi hagen guerres, atemptats i violència de tot tipus. Les persones que ho provoquen no tenen molt de cervell. M'agradaria que aquest dia aquests individus es posaren en el lloc de les seues víctimes i deixaren d'actuar tan malament. (José Ramón Sabater)
  • Les persones necessitem la pau. Ens hem de respectar tots al carrer, a les aules i al treball. Sols així podrem dur una bona vida, sense violències. (Víctor Rodrigo)
  • M'agradaria que s'acabara el terrorisme, el racisme, les guerres (com la de Gaza), que acabara la pobresa que obliga a molta gent a la immigració il·legal. Cal que col·laborem amb les ajudes humanitaries. (Antonio Martínez)

Que la PAU ens acompanye per sempre!