divendres, 20 de febrer del 2009

LLIG I CREIXERÀS

Acabava 2007 quan es va constituir a l'IES d’Almussafes un grup de treball amb la finalitat de redactar un Pla de Foment de la Lectura. Les propostes que s’hi feren van, poc a poc, materialitzant-se i van donant-se a conéixer entre la comunitat educativa més enllà de la del nostre institut.

Així, el 19 de febrer, els professors María José Navarro i Josep-Lluís Ribes impartiren una sessió de tres hores dins del curs “Animació lectora en educació secundària” organitzat pel CEFIRE d’Alzira. D’aquesta manera van poder compartir amb les professores i professors assistents les experiències dutes a terme al nostre institut i les iniciatives que es prendran aviat.

Hi van explicar, per exemple, com es va elaborar una proposta de Pla de Foment de la Lectura i de Reglament de funcionament de la biblioteca, de quina manera va nàixer la revista digital Rebomboris i els continguts que s’hi poden trobar, l’apartat dedicat a Biblioteca i Lectura a la web de l’institut (encara en procés de construcció) i moltes altres iniciatives concretes com portar la literatura a Ràdio IES Almussafes (107.3 FM), les tertúlies literàries, la celebració del Dia del Llibre i del Dia de la Dona i la participació en el premi Sambori i en la X Olimpíada d'Història de la Literatura .