dimecres, 25 de novembre del 2009

25 de novembre. 10 anys contra la Violència de Gènere

Per quart any consecutiu, l'IES Almussafes porta endavant una gran diversitat d'activitats per col·laborar en el reconeixement i prevenció de la violència de gènere. Són activitats a nivell d'aula, des de diverses assignatures, però també activitats a nivell de centre. Les activitats que s'han organitzat enguany a nivell de centre s'han desenvolupat al llarg de quatre dies consecutius, i són:

Dilluns, 23 de novembre.
9.00-10.00h. Pel·lícula-documental "La isla de Chelo", adreçat a batxillerats.
10.05-11.00h. Xarrada "Conseqüències jurídiques i penals de la violència de gènere". Ponents: Policia Local d'Almussafes. Adreçat a batxillerats i cicles formatius.
11.30-12.25h. Xarrada "Canvi social front a l'agressor de la violència de gènere". Ponents: Policia Local d'Almussafes. Adreçat a 3r i 4t d'ESO.

Dimarts, 24 de novembre.
8.15-9.10h. Xarrada "Com evitar relacions perilloses". Ponent: Tècnic de Serveis Socials de l'Ajuntament d'Almussafes". Adreçat a 2n d'ESO.

Dimecres, 25 de novembre.
9.10-11.00h. Cine-fòrum "Oriente es Oriente". Adreçat a 2n d'ESO.
11.30-13.20h. Cine-fòrum "Pan y Rosas". Adreçat a 3r i 4t d'ESO.

Dijous, 26 de novembre.
11.30-13.20h. Cine-fòrum "Oriente es Oriente". Adreçat a 1r d'ESO.

Nosaltres aportem el nostre granet d'arena per eliminar aquest problema social. Tu també? Comenta'ns què feu al vostre centre.

Pots consultar una pàgina del Ministeri d'Igualtat on trobaràs una gran diversitat de material de l'actual campanya institucional de sensibilització contra la violència de gènere (espots de televisió, de ràdio i cartells).

El periòdic El País publica avui també un monogràfic molt interessant sobre aquest tema. S'hi inclouen articles, reportatges, informes, vídeos, etc. Molt recomanable.

I recorda: "Contra la violència de gènere, tolerància zero".

1 comentari:

Neus ha dit...

La pel·lícula de l'illa de Chelo va estar molt be, però no va tenir un gran audio, així i tot estic contenta de poder estar a un institut on es precupen tant per l'integració i la igualtat de les dones a la societat.