diumenge, 22 de novembre del 2009

TertúlIES Almussafes. Francesc Bodí

La vesprada del dilluns 16 de novembre ens reunírem de nou a la biblioteca de l'IES Almussafes per parlar de llibres i de lectura. L'objecte d'atenció era el llibre L'infidel, de Francesc Bodí, que va ser Premi Enric Valor de Novel·la 1999 i que es troba publicat a l'editorial Bromera. Aquest importantíssim premi l'ha tornat a guanyar l'any 2008, amb el llibre El soroll de la resta.

Tot i que el primer capítol és molt dur de seguir, superada aquesta tanca el lector entra en un text agosarat, particular i innovador que és capaç d'encabir al seu interior tot un relat de forta càrrega psicològica i, alhora, conjugar això amb una reflexió sobre les afeccions i desafeccions que tenen els individus al llarg de la vida, referint-se, en particular als individus que viviren (i participaren de) la Transició espanyola.

És un llibre escrit per al silenci, per a la lectura contínua i concentrada. Escrit per a ser llegit i rellegit. I per analitzar, a través d'un ésser humà, tot el seu temps i espai que li ha tocat viure.


La propera tertúlia està prevista per a la vesprada del dilluns 25 de gener de 2010 i parlarem de Les memòries d'Adrià, de Marguerite Yourcenar. Recordeu que esteu convidats els alumnes de 1r i 2n de batxillerat, tots els professors i tots els pares i mares d'alumnes del centre.