dijous, 16 de setembre del 2010

Objectius del Mil·leni, per a quan?

Un any abans de l'11S, l'ONU (191 països del món) van aprovar la Declaració del Mil·leni. Dels vuit objectius que conté, es va decidir que la pobresa extrema en la Terra es reduïra a la meitat l'any 2015.

Han passat 10 anys, sols ne queden cinc i, segons és notícia aquests dies, sembla clar que el seu acompliment és pràcticament impossible. I apareixen els balls de dades. Segons alguns, la reducció de la pobresa extrema, a hores d'ara, no supera el 10% de la existent l'any 2000, quan hi havia al voltant de mil cent milions de persones en aquest estat límit de pobresa. Segons altres, com Intermón Oxfam, la pobresa ha augmentat.

Del 20 al 22 de setembre se celebrarà una Cimera Mundial sobre el objectius de desenvolupament del mil·leni. Serà "curiós" veure com els distints països que més poden fer pel seu acompliment justifiquen la situació actual.

1 comentari:

Unknown ha dit...

Hola, el meu nom és Amparo i m´agradaria expressar també el meu malestar davant aquest tipus de promeses que mai es compleixen, perquè els rics volen ser cada vegada més rics, fent que els pobres siguen cada vegada més pobres i així aquestos objectius són impossibles de complir. No ens queda un altre remei que viure amb la mateixa esperança que aquesta gent que no té per a viure i que els grans posen un poc de la seua part.