diumenge, 1 de març del 2020

El canvi climàtic

[Carta a Rebomboris]
Laura Ruiz Fernández (4ESO M)
Vaig estar llegint l’altre dia una notícia sobre el canvi climàtic al nostre planeta en el periòdic i en va cridar molt l’atenció com el periodista va redactar la notícia perquè es va deixar molts problemes d’actualitat.
En la meua opinió el canvi climàtic té com a únic responsable l’ésser humà. Nosaltres hem destruït a poc a poc el nostre únic planeta i arribarà un dia que serà massa tard per a solucionar les coses, encara que jo crec que ja ho és.
Els incendis a l’Amazones van causar una gran polèmica i tema de conversa durant molt de temps perquè la gent reconeix aquest lloc com els pulmons de la Terra, encara que molts científics en veure que la gent deia que era el 20% del nostre oxigen van fer investigacions per a assegurar que això no era així, però encara que l'Amazones no ens donara tant d'oxigen continuava sent una catàstrofe, perquè el bosc tropical més gran del planeta estava en flames.
Altres incendis que continuen sent tema de conversa són els d'Austràlia. Tot hi estava en flames i més de 1000 milions d'animals van morir per culpa del foc. Les condicions eren horribles i molts famosos van donar diners per a intentar apagar el foc com més prompte millor però no hi havia manera de fer-lo. Si continuem amb aquests incendis a escales majors, acabarem l'oxigen de la terra en molt poc de temps.
Altres efectes del canvi climàtic són el desgel, el qual provocarà un augment del nivell de les aigües marines i canvis atmosfèrics importants.
Una cosa està ben clara: hem de cuidar el nostre planeta perquè és l'únic que tenim per a viure. No hi ha un pla(neta) B.